Versterkte dorpshuis Garmerwolde officieel geopend

Op woensdag 2 september hebben minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wethouder Roeland van der Schaaf het versterkte en vernieuwde Dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde officieel geopend.

Opening dorpshuis De Leeuw Garmerwolde

Henk Vliem werd tijdens de opening door de minister nog even extra in het zonnetje gezet. Vliem heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet voor zowel het bouwteam van het dorpshuis, als voor het bestuur. Daarom mocht de minister hem een lintje overhandigen en hem benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eigen regie

Het voorhuis van het dorpshuis is versterkt en volledig gerenoveerd. Het achterhuis is gesloopt en nieuw opgebouwd. Daarnaast is het dorpshuis volledig verduurzaamd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Havenga Bouw uit Garmerwolde. Bijzonder aan dit project is dat het bestuur van Stichting Dorpshuis Garmerwolde de versterking en nieuwbouw helemaal onder eigen regie heeft laten uitvoeren.

Bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden zijn in het voorjaar van 2019 van start gegaan en hebben iets meer dan een jaar geduurd. Het dorpshuis was tijdens de werkzaamheden gesloten, maar is nu weer te gebruiken voor onder andere (dorps)activiteiten, feesten en vergaderingen. De versterking van Dorpshuis De Leeuw is onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.