De verhuisbeweging in Delfzijl is begonnen

Eerste huurders uit de groep 1.588 verhuizen naar nieuw aardbevingsbestendige complex de Houtwerf in Delfzijl.

Bewoonster mevrouw Roggema krijgt een bloemetje van minister Knops in het bijzijn van Anita Tijsma, Gerard Beukema en wethouder IJzebrand Rijzebol.

Donderdag 14 november was minister Knops van Binnenlandse Zaken op werkbezoek in de gemeente Delfzijl. Burgemeester Gerard Beukema praatte hem bij over de versterkingsaanpak in het bijzijn van Peter Spijkerman, directeur Acantus Anita Tijsma en leden van de projectgroep Versterkingsaanpak Delfzijl. Vervolgens is gesproken met de Belangengroep Zandplatenbuurt en werd tot slot de Houtwerf bezocht.

Gasloos en aardbevingsbestendig

De Houtwerf is een nieuw gebouwd appartementencomplex bestaand uit 18 sociale huurappartementen. Het complex is gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd. De mensen die hier nu naartoe verhuizen, komen uit de 1.588-groep. Deze mensen kregen op 30 maart jl. te horen dat Acantus hun huidige woning gaat slopen in verband met de versterkingsaanpak en dat ze naar een nieuwe huurwoning kunnen verhuizen. Zeven maanden later, op 30 oktober verhuizen de eerste huurders nu naar een nieuwe gasloze aardbevingsbestendige woning. Hiermee is de verhuisbeweging in Delfzijl echt begonnen.