Noemenswaardige gebeurtenissen in december 2020

De stappen in het versterkingsproces maken we niet van de ene op de andere dag. Het zijn intensieve en zorgvuldige trajecten waarbij meerdere partijen een rol spelen. Het uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat de gebouwen waarin de Groningers naar school gaan, wonen en werken aardbevingsbestendig zijn. Hierbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met wensen van bewoners/eigenaars en gemeenten.

In december 2020 werd binnen deze complexe opdracht onder meer het volgende gerealiseerd.

Versteviging Kustwegflats Delfzijl
In de Naterij- en Oldiekflat in Delfzijl werden bij de eerste 112 adressen (huur- en koopappartementen) de verstevigingswerkzaamheden afgerond. Vanwege het coronavirus werden de werkzaamheden medio december bij de overige adressen in de flats stilgelegd. Deze worden naar verwachting in januari hervat. Het streven is alle werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2021 af te ronden. Bij de uitvoering van de werkzaamheden houden we rekening met de coronaregels en de wensen van de bewoners.

Overschild
Aan de Meerweg in Overschild is in december de 6de woning opgeleverd. Deze woning is gebouwd naast de huidige woning van de eigenaar, die zodoende het hele bouwtraject – van start tot oplevering – van dichtbij heeft kunnen meemaken. Voor het ontwerp van de woning is slim gebruik gemaakt van de mogelijke subsidiemaatregelen, zo zijn er zonnepanelen, een zonneboiler en een groen dak aangebracht.

Zodra de oude woning is gesloopt en de kavel is opgeruimd, wordt begonnen met het herinrichten van de tuin. De bewoner, die zelf als hobby graag tuiniert, zal hier zelf veel in gaan betekenen.

Agrarisch pand opgeleverd
In Appingedam werd medio december een agrarisch pand versterkt opgeleverd. De werkzaamheden bestonden uit het koppelen van het binnen- en buitenblad van de spouwmuur met behulp van spouwankers, het aan elkaar koppelen van wanden en het verstijven van het dak en de wanden. De bewoners vonden het een langdurig proces, maar zijn blij dat de versterking is  uitgevoerd