Eigenaren die zélf versterkingsmaatregelen aan hun huis of gebouw willen laten uitvoeren, kunnen gebruik maken van het programma 'Heft in eigen Hand'. Hiermee stelt NCG jaarlijks 200 eigenaren in de gelegenheid om als particulier opdrachtgever de versterkingsmaatregelen en eventuele andere verbouwingen aan hun woning zelf uit te laten voeren.

Afbeelding van een kaart van de provincie Groningen met daarop de 0,2 PGA contour, januari 2016

Voorwaarden

Met ‘Heft in eigen Hand’ hebben eigenaren zelf de regie in handen. Deelnemers hoeven niet te wachten tot hun dorp of buurt aan de beurt is voor versterking. Eigenaren die willen deelnemen aan het programma moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw huis of pand bevindt zich binnen de 0,2 pga-contour van het aardbevingsgebied (zie kaart).
  • U bent eigenaar van de woning of gebouw.
  • U wilt versterkings- en eventueel verduurzamingswerkzaamheden aan uw pand laten uitvoeren.

Bouwbegeleider

Deelnemers worden van begin tot eind ondersteund door een bouwbegeleider van NCG. Deze bouwbegeleider is onafhankelijk en werkt in opdracht van de woningeigenaar. Deelnemers kiezen zelf een gekwalificeerd aannemingsbedrijf om de versterking en eventuele verbouwing uit te voeren. In het globale stappenplan kunt u meer lezen over wat deelname aan het programma Heft in eigen Hand betekent. 

Geïnteresseerd?

Wilt u meedoen aan ‘Heft in eigen Hand’? Elk jaar is er plek voor 200 eigenaren. Hierbij geldt de volgorde van ontvangst. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmeldformulier Heft in eigen Hand

Waarom wilt u meedoen aan Heft in eigen Hand?