Wilhelminaheem in Delfzijl op norm

Eind mei leverden we het laatste appartement op van zorgcomplex Wilhelminaheem. Wilhelminaheem bestaat uit 88 aanleunhuurwoningen (appartementen) waar senioren wonen. Zij kunnen gebruikmaken van de faciliteiten en de service van het naastliggende woonzorgcentrum het Van Julsinghatehuis. Door in de appartementen op de bovenste etage het dak te koppelen aan de wanden die de appartementen van elkaar scheiden, is het wooncomplex nu op norm (veilig).

Tijdens de werkzaamheden hebben we de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt. Overdag konden ze terecht in het Van Julsinghatehuis of bij familie of kennissen. Aan het einde van de dag konden ze weer naar hun versterkte appartement. De voorbereidende werkzaamheden, het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen en het herstel van de dakbedekking namen per woningscheidende wand één dag in beslag. Daardoor was tijdelijke huisvesting niet nodig.

Mede door de goede samenwerking tussen de aannemer Schreuder Bouw, ingenieursbureau BORG, woningcorporatie Acantus en NCG zijn de werkzaamheden soepel verlopen.