Kindcentrum Olingertil in Appingedam officieel heropend

Gisteren is kindcentrum Olingertil in Appingedam feestelijk heropend. Sinds de zomervakantie werd het gebouw aan de Olingermeeden versterkt.

In mei opende het versterkte kindcentrum haar deuren en kregen de leerlingen weer les in het kindcentrum. Ook kinderopvang Kids2b zit sinds mei weer in het gebouw. Tijdens de heropening vandaag hielden wethouder Jan Menninga, directeur versterking Stad & Ommeland van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Ab van der Schans en voorzitter van de stichting Kindcentra Appingedam Lenie van der Werff een toespraak.

IJs en muziek

NCG schonk een mooie boom voor de buitenruimte aan het kindcentrum. Hierna was iedereen welkom om het versterkte gebouw te bekijken. De kinderen kregen nog een ijsje en er was een brassband.

Ontzettend blij

Wil Rolink (projectleider van NCG) zegt: ‘Ik ben ontzettend blij met het aardbevings- en toekomstbestendige gebouw van Olingertil. In december vorig jaar heb ik het project overgenomen van Diederik Doornhein. Het is gelukt om het binnen de planning en financiële kaders op te leveren. Volgend voorjaar is met Kindcentrum OPwierde de laatste school in Appingedam versterkt. Een mooie mijlpaal.’