IJsbaan in Zandeweer klaar voor de winter

Als het weer meezit, kan er in Zandeweer deze winter niet alleen geschaatst worden, maar kan er ook weer veilig koek-en-zopie gehaald worden in de kantine.

Uit de inspectie van de kantine bleek aan het begin van dit jaar dat er een lichte versterking nodig was. Na het delen van het versterkingsadvies werd in overleg met de eigenaar een aannemer gezocht. Deze stelde op basis van het advies een plan op voor het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen. Vervolgens kon de aannemer aan de slag, wat betekende dat hij drie steunbalken heeft vervangen. In juli rondde hij de klus af. Schaatsers kunnen er nu in de winter weer veilig terecht om op te warmen tijdens koude winterdagen.

De verwachting is dat we de komende tijd steeds meer lichtere versterkingen zoals deze gaan uitvoeren. Daardoor zal het aantal gebouwen dat we kunnen versterken in een jaar gaan toenemen.