Grote opkomst open huis tijdelijke huisvesting Ten Boer

Bewoners die tijdens de versterkingswerkzaamheden tijdelijke huisvesting nodig hebben, vinden het vaak fijn om van tevoren de tijdelijke woning te bekijken. Om aan deze behoefte te voldoen, organiseert Nationaal Coördinator Groningen (NCG) maandelijks open huizen. Op 5 september konden bewoners op maar liefst drie locaties in Ten Boer tijdelijke woningen bezichtigen.

Soorten woningen

We openden de deuren van verschillende soorten woningen. Denk aan een twee-onder-een-kapwoning met drie slaapkamers en een zolder, maar ook een gezinswoning met vijf slaapkamers. Er waren ook woningen die gelijkvloers zijn. Deze woningen zijn ook geschikt voor mensen die een aangepaste woning nodig hebben, door bijvoorbeeld hun medische situatie.

Om deze tijdelijke woningen beschikbaar te stellen voor bewoners, werkt NCG onder andere samen met Focuz Support, Daiwa House Modular Europe en Plegt-Vos.

Het weer was prachtig en de opkomst was groot. Ongeveer 150 bewoners hadden zich aangemeld. De meeste mensen hebben op verschillende locaties gekeken. Ook waren collega’s van Focuz Support en NCG aanwezig om vragen te beantwoorden en bewoners meer informatie te geven.

Meer informatie

Wilt u weten wanneer u een tijdelijke woning bij u in de buurt kunt bezichtigen? Neem dan contact op met uw bewonersbegeleider.