Informatiemarkt voor bewoners Westeremden

De versterking heeft impact. Bewoners weten vaak niet bij wie ze terecht kunnen met al hun vragen. Reden voor Nationaal Coördinator Groningen (NCG) om met alle betrokken partijen samen te komen op een informatiemarkt. Deze vond plaats in het versterkte ‘Ons Dorpshuis’ in Westeremden. 

Tijdens de informatiemarkt konden de bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, IMG, SNN, Dorpsvereniging Orando, inwonersondersteuners, Wierden en Borgen en uiteraard ook aan NCG. Maar ook aan de Siers Groep, die in opdracht van Enexis Netbeheer het net komt verzwaren. Ook die werkzaamheden worden meegenomen in de planning van de versterking.

Joris Nannenberg, projectleider NCG: ‘Lukte het niet om een vraag te beantwoorden, dan konden bewoners direct worden doorgestuurd naar de juiste partij. Zo konden alle vragen direct beantwoord worden.’

De informatiemarkt is goed bezocht. Meer dan negentig bewoners kwamen langs met hun vragen.

Meer over de markt ziet u in de video