Feestelijke start nieuwbouw in Loppersum

Eind september werden de bewoners van de Badweg, Verbindingsweg en Pomonoweg in Loppersum feestelijk ontvangen voor het startmoment van de bouw van 24 woningen.

Op deze warme nazomerdag in september werden de bewoners verwelkomd met een hapje en een drankje op de bouwlocatie in Loppersum. Medewerkers van woningstichting Wierden en Borgen, Bouwbedrijf Heijmans en Nationaal Coördinator Groningen waren aanwezig om de bewoners te informeren en vragen te beantwoorden.

Indruk van de woning

Bij de 24 woningen die gebouwd gaan worden gaat het om 21 huurwoningen en 3 koopwoningen. Tijdens het start-bouw-moment kregen de bewoners een indruk van wat ze de komende periode kunnen verwachten. Naast uitleg over het bouwproces vertelde de projectleider van Heijmans meer over de bouwtekeningen van de woningen. Ook waren er voorbeelden van de materialen die gebruikt gaan worden, zoals kleurenwaaiers, dakpannen en houtwerk. Zo kregen de bewoners een beeld van hoe hun aardbevingsbestendige woning er straks uit gaat zien.

Start bouw

Voor de fundering is niet gekozen voor heipalen, maar voor boorpalen. Daardoor is heien niet nodig. Na het afronden van de fundering start Heijmans met het leggen van de vloeren. Daarna gaan ze de hoogte in; ze  plaatsen de binnen- en buitenwanden en de daken. Als alles volgens planning verloopt, levert Heijmans de eerste woningen op in het derde kwartaal van 2024.

Kijkmomenten

Om bewoners op de hoogte te houden van de bouw van hun nieuwe woning, organiseert Heijmans meerdere kijkmomenten. Deze worden afgestemd met de eigenaren van de koopwoningen, Wierden en Borgen en NCG. Het eerste kijkmoment plannen we als de vloer op de begane grond is gelegd.