Woning Garrelsweer: opgeleverd en veilig

In Garrelsweer leverden we een woning aardbevingsbestendig op na een intensieve bouwkundige versterking. Tijdens het versterkingstraject waren er uitdagingen, maar de samenwerking met de bewoners, Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) was goed.

Er werd niet alleen gewerkt aan de veiligheid van de woning; de eigenaren van de woning lieten ook eigen wensen uitvoeren (de koppelkansen). Zo konden we de eerste etage anders indelen. En door een financiële bijdrage van de eigenaren was het mogelijk om tijdens de versterking een warmtepomp te installeren en een dubbele tuindeur in de zijgevel te plaatsen.

Vergroot afbeelding
NCG respecteert de privacy van de eigenaren, daarom is een stockfoto bij dit bericht geplaatst.

Nog niet klaar

Als een woning opgeleverd is, betekent het niet altijd dat het dan ook helemaal klaar is. Zo ook bij deze woning in Garrelsweer. Helaas is de nutsaansluiting nog niet helemaal klaar. De bestaande nutsaansluiting heeft namelijk onvoldoende vermogen om de warmtepomp te laten werken. En dat betekent dat er bij de oplevering nog geen verwarming en warm water was. Gelukkig gaat het nutsbedrijf deze aansluiting zo snel mogelijk in orde maken.

Blijven helpen

Ook al is de woning opgeleverd en veilig, NCG en de aannemer blijven de eigenaren helpen als dat nodig is.