Open dag tijdelijke woningen in Appingedam

Op dinsdag 7 november organiseerde Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een open huis in Appingedam. Bewoners die door de versterking van hun woning tijdelijk ergens anders moeten wonen, kregen zo de kans om een kijkje te nemen in de beschikbare tijdelijke woningen.

Het open huis bood bewoners de mogelijkheid om drie verschillende soorten woningen en drie soorten appartementen te bekijken. Medewerkers van NCG en Focuz Support waren aanwezig op de locaties om vragen te beantwoorden.

Park Oling

Op Park Oling konden bewoners een kijkje nemen in verschillende woningen. Het gaat om ruime woningen met drie slaapkamers, maar ook om woningen met één verdieping op de begane grond. Voor mensen met speciale behoeften was het ook mogelijk om mindervalidewoningen zonder trappen te bekijken. Deze woningen zijn bijvoorbeeld geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een handicap hebben.

WF hotel

Naast de woningen op Park Oling konden bewoners ook appartementen bekijken in het Wonderful (WF) Hotel in Appingedam. Het hotel heeft appartementen die geschikt zijn voor één tot drie personen.

Er was een mooie opkomst. De verschillende locaties werden druk bezocht door bewoners. Vooral over de beschikbare ruime woningen waren bewoners positief.

Meer open huizen

In 2024 organiseert NCG nog een aantal open huizen. Wilt u weten wanneer u een tijdelijke woning bij u in de buurt kunt bekijken? Neem dan contact op met uw bewonersbegeleider.