Dorpshuis Thesinge weer veilig voor de feestdagen

Dorpshuis Trefpunt is dé plek in Thesinge voor dorpsactiviteiten, vergaderingen, voorstellingen en feesten. Sinds het begin van deze maand werd het dorpshuis aan de Kerkstraat versterkt.

Spouwankers

Uit onderzoek bleek vorig jaar dat er een lichte versteking van het dorpshuis nodig was. Begin december is de aannemer gestart met het versterken van het gebouw. Het gebouw is voorzien van ongeveer 600 spouwankers. Een spouwanker is een stalen pin die de binnen- en buitenmuur van een gebouw bij elkaar houdt. Tussen een binnen- en buitenmuur is namelijk vaak een open ruimte aanwezig.

Goede samenwerking

Tijdens de versterking zijn de activiteiten in het dorpshuis gewoon doorgegaan. Dit was mogelijk door goede afstemming en samenwerking tussen de aannemer en de beheerders van het gebouw. Ook verliep de hele versterking vloeiend en zijn de beheerders van het dorpshuis tevreden.

Op 19 december is de versterking afgerond. Inwoners kunnen weer veilig gebruikmaken van het dorpshuis.