Prentenboek voor jonge kinderen

Nationaal Coördinator Groningen Regina Bouius-Riemersma las vandaag een nieuw prentenboek over de versterking voor op basisschool De Poort in Ten Boer. De kinderen luisterden geboeid. Na afloop kreeg elk kind een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Noor en Heiko grijpen in’.  

Het boek is geschreven door kinderboekenschrijver Pierre Carrière en geïllustreerd door Myriam Berenschot. Beiden woonachtig in het Noorden. Om het boek te kunnen schrijven en tekenen hebben zij zich verdiept in de aardbevings- en versterkingsproblematiek en de beleving van de kinderen.

Een realistisch boek vol herkenning

‘We hopen dat het boek kinderen herkenning biedt, maar ook hoop. Het weerspiegelt de realiteit die niet altijd even fraai is. Het boek biedt het kind hopelijk ook handvaten om zo goed mogelijk door de soms jarenlange periode van versterking te komen. En voor de ouders is het een manier om de versterking van de eigen woning bespreekbaar te maken met hun kinderen’, aldus Bouius-Riemersma.

Exemplaren voor ouders, scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken

Bewonersbegeleiders van NCG geven dit prentenboek aan ouders van jonge kinderen in de versterkingsopgave. Ook krijgen basisscholen, kinderdagverblijven en bibliotheken in de kern van het aardbevingsgebied het prentenboek. Geïnteresseerden buiten het aardbevingsgebied kunnen het boek voor 9,95 euro kopen via de bekende (online) verkoopkanalen. Met de opbrengsten ondersteunt NCG initiatieven van en voor kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied.

Noor en Heiko grijpen in

Het boek gaat over Noor en Heiko. Noor en Heiko wonen in een Gronings dorpje waar vaak aardbevingen voorkomen. Daardoor zijn er heel veel huizen beschadigd. Er lopen elke dag mensen in het dorp rond om de schade te bekijken, huizen veiliger te maken, oude huizen af te breken en nieuwe te bouwen. De dorpsbewoners hebben het maar druk met deze ‘mannen met mappen’, zo ook de ouders van Noor en Heiko. En dat is niet altijd leuk voor de kinderen. Tijd voor Noor en Heiko om in te grijpen.

Zie ook

Zie ook de reportages die OOG en RTV Noord vandaag maakten bij de presentatie van 'Noor en Heiko grijpen in':