Woonwensen centraal in Groninger model: ‘Bewoners kiezen zelf’

Aan de Vlaslaan, Boerdamsterweg en Ploegersweg in Middelstum zijn eind september dertien duurzame woningen opgeleverd. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) was de opdrachtgever voor dit sloopnieuwbouwproject in het aardbevingsgebied, maar de woningeigenaren selecteerden zelf aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD). Bij het ontwerpproces met de architect stonden bovendien hun woonwensen centraal. Dit was namelijk een van de eerste projecten naar Groninger model.

Bouwen in het Noorden* interviewde Nadine Muller, projectleider NCG, over dit project. Nadine in het artikel: ‘Het is een intensief traject waarin veel keuzes moeten geworden gemaakt. De bewoners krijgen van alle kanten steun en hulp, de bewonersbegeleiders vormen daarbij een belangrijke schakel.’

Lees het hele artikel

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het hele artikel: Sloop-nieuwbouw dertien woningen in Middelstum.

*    Bouwen in het Noorden verschijnt vier keer per jaar. Het tijdschrift plaatst artikelen over aansprekende bouwprojecten in de noordelijke regio.