Informatiemarkt Zandeweer druk bezocht

Eind maart/begin april start de aannemer met de bouw van de nieuwe woningen in de Albert van der Zielstraat en de Poelweg in Zandeweer. Een mooie mijlpaal voor de versterking in het dorp en een goed moment om te delen hoe de versterking in Zandeweer ervoor staat. Daarom organiseerden we samen met woningstichting Goud Wonen en gemeente Het Hogeland een informatiemarkt over de versterking voor alle inwoners van Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil. De informatiemarkt werd druk bezocht.

De versterkingsopgave

Er gaat komend jaar een hoop gebeuren in het dorp op het gebied van versterking. Bij het uitwerken van de versterking zoeken we samenwerking met alle partijen die hierbij betrokken zijn. Op deze manier combineren we het werk en kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken. Tijdens de informatiemarkt vertelde Nationaal Coördinator Groningen (NCG) meer over deze gebiedsgerichte aanpak en hoe die vorm krijgt in Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil.

Meerdere organisaties onder één dak

Bezoekers konden op een laagdrempelige manier in gesprek gaan en hun vragen stellen aan organisaties die betrokken zijn bij de versterking in het dorp. Bij Goud Wonen konden bezoekers met een virtual reality bril langs de nieuwe woningen in de Albert van der Zielstraat en de Poelweg lopen. Gemeente Het Hogeland liet de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte achter de Albert van der Zielstraat zien. Ook waren er medewerkers van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) aanwezig.

Bekijk ook de video van deze dag.