Nieuwsbrief NCG: Erfgoedprogramma werpt eerste vruchten af, 50 woningen geselecteerd voor opkoop via Koopinstrument, Kennisagenda Leefbaar en Kansrijk Groningen 2019 opgesteld

In deze NCG nieuwsbrief leest u onder andere over de voortgangsrapportage van het Erfgoedprogramma, de selectieronde van het Koopinstrument 2019 en de Kennisagenda Leefbaar en Kansrijk Groningen 2019.

Vijftig woningen geselecteerd voor opkoop via Koopinstrument

Dit jaar hebben 76 woningeigenaren zich aangemeld voor het Koopinstrument van Nationaal Coördinator Groningen. Op basis van het beschikbare budget zijn 50 woningen in het aardbevingsgebied geselecteerd voor opkoop. Stichting Woonbedrijf Aardbevingsgebied Groningen start in opdracht van NCG binnenkort met het taxatie- en aankoopproces van deze woningen.

Vijftig woningen geselecteerd voor opkoop via Koopinstrument

Foto van te koop - bord bij woning

Keuze aannemer Fazanthof Ten Boer bekend

Aannemer Geveke is door bewoners van dertig woningen aan de Fazanthof in Ten Boer gekozen om hun nieuwe aardbevingsbestendige woningen te bouwen. Dinsdagavond 23 april werd tijdens een bewonersavond de stembus geopend door een notaris, waarna de beoordelingen officieel werden geteld.

Keuze aannemer Fazanthof Ten Boer bekend

Straatnaambord Fazanthof

Fugro/Zonneveld en Archipunt/MUG gaan pilot tiltsensoren uitvoeren

Combinaties Fugro/Zonneveld en Archipunt/MUG gaan de pilot tiltsensoren uitvoeren. Fugro/Zonneveld gaat de meetopstellingen plaatsen en onderhouden. En ook de dataverzameling, data-analyse en interpretatie uitvoeren. Archipunt/MUG gaat de opname van de bouwwerken namens NCG uitvoeren om de ontwikkeling van schade in beeld te brengen.

Fugro/Zonneveld en Archipunt/MUG gaan pilot tiltsensoren uitvoeren

Appingedam Opwierde-Zuid

Versterking Pruimenhof Loppersum gestart

De versterking van 16 woningen aan de Pruimenhof in Loppersum is begonnen. Onder regie van NCG, in samenwerking met Centrum Veilig Wonen (CVW) en de gemeente Loppersum, worden 16 twee-onder-een-kapwoningen versterkt. Aannemer De Ridder is op 13 mei begonnen met de versterkingswerkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de Pruimenhof half december 2019 zijn afgerond.

Versterkingspunt Loppersum

Start werkzaamheden

Inloopbijeenkomsten Erfgoedloket

Het Erfgoedloket Groningen organiseert informatieve inloopbijeenkomsten over de financiële regelingen voor het onderhouden van monumenten. De bijeenkomsten vinden plaats op 23 mei in Appingedam en op 5 september in Warffum.

Erfgoed