Schema: Heb ik recht op een vergoeding?

De winning van aardgas is sterk verminderd en houdt in 2022 helemaal op. Daardoor wordt het in Groningen veiliger. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de versterkingsopgave. Daarom hebben de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen en het Rijk op 6 november 2020 extra afspraken gemaakt.

Deze extra afspraken zijn bedoeld om eigenaren te compenseren, om ze keuzes te geven en om ongewenste verschillen in straten en wijken te beëindigen. Onderdeel van deze afspraken waren de vergoedingen voor gebouweigenaren in het gebied. De vergoedingen worden betaald als subsidie en/of tegemoetkoming. Eigenaren kunnen hiermee hun gebouw versterken, achterstallig onderhoud uitvoeren of hun gebouw duurzamer maken.

In het schema Heb ik recht op een vergoeding? kunnen inwoners van Groningen zien of ze in aanmerking komen voor een van de vergoedingen die de partijen op 6 november hebben afgesproken. En waar en wanneer ze de vergoeding kunnen aanvragen.