Waarschuwing | Oplichters aan het werk die scheuren in muren zoeken

In de gemeente Groningen zijn oplichters aan het werk. Deze mensen bellen aan en vertellen dat zij met een eenvoudig apparaatje scheuren achter het behang kunnen ontdekken.

Omdat ze onverwacht voor de deur staan, kunnen bewoners zogenaamd een vergoeding aanvragen van € 300,-. Voor het aanvragen van die vergoeding hebben de oplichters wel de bankgegevens en een handtekening van de bewoners nodig.

Let op: Trap er niet in! Deel nooit uw bankgegevens! Het onderzoek om scheuren te ontdekken is nep. U bent wel uw geld kwijt.

Meld schade kosteloos bij het IMG

Het afhandelen van mijnbouwschade is altijd kosteloos. U kunt schade aan uw gebouw melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) via de website van IMG. Er komt nooit onaangekondigd iemand namens het IMG bij u langs. Ook voor de versterking komt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) nooit onaangekondigd langs. 

Neem bij twijfel contact met ons op

Wordt u benaderd en twijfelt u of u te maken heeft met een oplichter? Vraag dan of de persoon zich kan identificeren als een medewerker van Instituut Mijnbouwschade (IMG) of Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Of bel bij twijfel met IMG of NCG om te controleren of u te maken heeft met een oplichter of niet.