Positieve reacties deelnemers vijfde Bouwtafel

In november organiseerde Nationaal Coördinator Groningen (NCG) de vijfde Bouwtafel. Deze bijeenkomst is bedoeld om aannemers en bureaus te informeren en met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkelingen binnen de versterkingsopgave.

NCG organiseert de Bouwtafel twee keer per jaar. Meer dan 120 vertegenwoordigers van ingenieursbureaus en aannemers waren deze keer aanwezig.

Nieuwe projecten in 2024 en 2025

Jaap Groenhagen (regiodirecteur Eemsdelta) en Ab van der Schans (regiodirecteur Stad & Ommeland) openden de bijeenkomst. Daarna werd de inkoopkalender gepresenteerd. Op deze kalender staan de nieuwe projecten waarvan NCG weet dat die in 2024 en 2025 op de markt komen. Het algemene gedeelte werd afgesloten met een toelichting op de bouwpool van inmiddels 170 aannemers, de verdeling tussen grote en kleine aannemers en de herkomst van de aannemers.

Informatie delen over over verschillende onderwerpen

Daarna was er tijd voor een gesprek over verschillende onderwerpen, zoals: lichte versterkingen en de inzet van kleine aannemers en het combineren van de versterking met isolerende maatregelen.

Het gesprek over de onderwerpen is naast informerend ook vooral bedoeld om van de aanwezigen te horen hoe zij naar de onderwerpen kijken. Wat vinden zij haalbaar en realistisch binnen de versterkingsopgave? En wat kunnen wij als NCG doen om hen daarbij goed te helpen?

Positieve reacties

De aanwezigen reageerden zeer positief op de gesprekken en de gekozen onderwerpen. De gesprekken vonden ze plezierig en de onderwerpen interessant.