Open huis Uithuizen goed bezocht

Bewoners die tijdens de versterking van hun woning tijdelijk ergens anders moeten wonen, vinden het vaak fijn om van tevoren de tijdelijke woning te bekijken. Daarom organiseert Nationaal Coördinator Groningen (NCG) maandelijks open huizen. Op 7 mei was er een open huis in Uithuizen.

De dag verliep goed. Het zonnetje scheen en de sfeer was goed. De opkomst was hoog. Tijdens het open huis konden bewoners verschillende soorten woningen bekijken. Medewerkers van NCG en Focuz Support waren aanwezig om vragen te beantwoorden. De eerste bewoners verhuizen in juni naar deze tijdelijke woningen, dus juist voor hen was het leuk en relevant om te zien hoe hun woning eruit gaat zien.

Drie nieuwe parken

Dit voorjaar zijn drie nieuwe parken met tijdelijke woningen klaar om gebruikt te worden. Het park in Uithuizen is hier één van. Op dit park staan 50 woningen. Er zijn 36 gezinswoningen met drie of vijf slaapkamers en twaalf meerpersoonswoningen met twee slaapkamers. Daarnaast zijn er twee gelijkvloerse woningen die geschikt zijn voor mensen met speciale behoeften. Deze woningen zijn bijvoorbeeld geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een handicap hebben.

De tuinen en het openbaar groen rondom de woningen worden nog aangelegd.

Holwierde en Leermens

De andere twee parken zijn in Holwierde en Leermens. De tijdelijke woningen in Holwierde worden sinds april gebruikt. Dit zijn gelijkvloerse woningen met drie, vier of vijf slaapkamers. Het open huis in het nieuwe park in Leermens is binnenkort. Op dit kleinere park zijn ook verschillende soorten woningen aanwezig.