Geslaagde eerste editie Versterkingsmarkt Zeerijp en Leermens

Na de zomervakantie worden de eerste woningen in de dorpsversterking van Zeerijp en Leermens versterkt. Dit is een moment waar zowel de dorpsteams als de inwoners van beide dorpen naar uitkijken. De dorpsteams wilden inwoners graag een kans geven al hun vragen over de dorpsversterking, verduurzaming, schadeherstel en andere onderwerpen te stellen. Daarom organiseerden zij in mei in beide dorpen de eerste editie van de Versterkingsmarkt. De markten werden druk bezocht door de inwoners van beide dorpen.

Vergroot afbeelding
Informatiemarkt Leermens

Wat is de Versterkingsmarkt?

De Versterkingsmarkt is een informatiemarkt en laagdrempelige ontmoetingsplek dichtbij huis om te praten over de dorpsversterking. Een plek waar deskundigen informatie geven en waar inwoners natuurlijk met eigen vragen terecht kunnen. In een ontspannen sfeer kunnen inwoners het dorpsteam, deskundigen en dorpsgenoten ontmoeten.

Vragen stellen aan meerdere organisaties

Bezoekers konden tijdens de markt in gesprek gaan en hun vragen stellen aan organisaties die betrokken zijn bij de versterking in het dorp. Naast Gemeente Eemsdelta en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) waren er ook medewerkers van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), dorpsaannemer Brands Bouw B.V., ingenieursbureau Bilfinger-Tebodin, ingenieursbureau Arcadis, Bureau Biota, woningstichting Wierden en Borgen en Stut-en-Steun aanwezig. Toffe Koffie zorgde voor heerlijke koffie met wat lekkers voor de bezoekers.

Vergroot afbeelding
Informatiemarkt Zeerijp