Informatieavond voor huurders in Schildwolde

Op donderdagavond 27 juni was er een informatieavond voor huurders van Lefier uit Schildwolde en Slochteren over tijdelijke woningen. In Schildwolde laat Lefier 63 nieuwe woningen bouwen en in Slochteren 26. Allemaal gasloos en energieneutraal. Zowel in Slochteren als in Schildwolde staan woningblokken die gesloopt gaan worden. Daar wonen huurders en particuliere eigenaren naast elkaar. Hierdoor moeten Lefier en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zoveel mogelijk samenwerken in het proces van sloop-nieuwbouw.

Focuz Support en Jan de Jong Verhuizingen

Projectmanager Jano van Gils van NCG voerde het woord tijdens de informatieavond, aangevuld door medewerkers van Focuz Support (verantwoordelijk voor onderhoud en beheer van de tijdelijke woningen) en Jan de Jong Verhuizingen. In de directe omgeving van Slochteren en Schildwolde liggen verschillende parken met tijdelijke woningen, bijvoorbeeld in Siddeburen, Steendam en Overschild. Bewoners hadden vooral praktische vragen, zoals wanneer ze definitief horen waar ze tijdelijk gaan wonen, hoe het zit met het opzeggen van energiecontracten en wat zij zelf moeten regelen voor de verhuizing.

De planning is dat de nieuwe woningen in Slochteren en Schildwolde in 2026 klaar zijn.