Eigenaar Kiest Bouwer

Eigen Initiatief, Bouwen in Eigen Beheer en Eigenaar Kiest Bouwer (EKB) hebben met de Tijdelijke wet Groningen een vervolg gekregen met Eigen Beheer. Aanmelden voor Eigenaar Kiest Bouwer is niet meer mogelijk. Op deze pagina over de Tijdelijke wet Groningen vindt u meer informatie over de mogelijkheden en de werkwijze van Eigen Beheer. 

Wat verandert er voor u?

Onder EKB kon u eerder voor twee fases een subsidie aanvragen: voor het ontwerp en voor de uitvoering. Als u een subsidiebesluit heeft van NCG, dan blijft deze gelden voor de fase waar het besluit over gaat. Ook uw depot bij de notaris blijft bestaan tot het moment dat het ontwerp voor uw woning klaar is of de uitvoering van de versterking is afgerond.

Als u een subsidiebesluit heeft voor het ontwerp en hierna ook de uitvoering in eigen beheer wilt doen, dan kunt u voor deze fase geen subsidie meer aanvragen. U kunt wel de werkwijze volgen uit de Tijdelijke wet Groningen. Er is dan geen depot meer bij de notaris, u krijgt dan trekkingsrecht bij NCG. Dit betekent dat u de facturen direct kunt doorgeven aan NCG. NCG betaalt dan de aannemer.

Laatste update: 30-11-2023