Subsidie karakteristieke woningen Overschild

In Overschild moet een groot deel van de woningen* worden versterkt, waaronder woningen die door de gemeente als karakteristiek zijn bestempeld. De subsidieregeling voor karakteristieke woningen Overschild is bedoeld om deze karakteristieke woningen te behouden.

Eigenaren van een karakteristieke woning in Overschild kunnen de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor energiebesparende maatregelen, herbestemming, inhuur van experts of het herstellen van karakteristieke waarden. De subsidieregeling is ingesteld door Nationaal Coördinator Groningen (NCG), gemeente Midden-Groningen en provincie Groningen. In totaal is € 1.680.000 beschikbaar. 

Aanvragen

Eigenaren van een door de gemeente aangewezen karakteristieke woningen in het postcodegebied Overschild komen in aanmerking voor de subsidie. Geïnteresseerden kunnen tot en met 31 december 2023 met ondersteuning van Versterkingspunt Midden-Groningen van NCG een aanvraag indienen bij provincie Groningen.

*Is uw gebouw geen woning, maar bijvoorbeeld een bedrijfspand, school of zorggebouw? Dan kunt u overal waar woning staat gebouw lezen.

Laatste update: 10-3-2022