Subsidieregeling rechtsbijstand mijnbouwschade Groningen

Op 9 augustus 2023 is de Subsidieregeling rechtsbijstand mijnbouwschade Groningen in werking getreden. Deze regeling biedt gratis rechtsbijstand en mediation aan in het aardbevingsgebied. Het is bedoeld voor eigenaren van gebouwen die door de aardgaswinning of gasopslag juridische bijstand nodig hebben in het schadeherstelproces of versterkingsproces.

De regeling is ingegaan op 9 augustus 2023 en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2023. De regeling wordt uitgevoerd door de Raad voor de Rechtsbijstand.

Wanneer komt u in aanmerking?

Om rechtsbijstand of mediation aan te vragen moet uw gebouw in de versterkingsopgave zitten van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) of u moet schade hebben gemeld bij het Instituut Mijnbouw Groningen (IMG).

Niet tevreden over dienstverlening NCG?

NCG probeert u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening. Voordat u een advocaat of mediator inschakelt, kunt u mondeling of schriftelijk een klacht bij ons indienen. Op de pagina Klachten leest u hoe dit werkt.

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich aanmelden voor rechtsbijstand en mediation via het aanvraagformulier op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Op deze website is ook uitgebreide informatie te vinden over de regeling en de voorwaarden.