Subsidie Versterking gebouwen Groningen

Met de subsidie Versterking Gebouwen Groningen kunnen eigenaren geld ontvangen om zelf hun gebouw te laten versterken. U wordt dan opdrachtgever voor de hele versterking of een deel daarvan. De subsidie vraagt u aan bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG). 

Voor wie is de regeling bedoeld?

De subsidie is bedoeld voor eigenaren die de versterking van hun gebouw of een deel daarvan zelf willen laten uitvoeren. U neemt dan deel aan het project Eigenaar Kiest Bouwer. Bent u eigenaar van meerdere gebouwen waarvoor u zelf de versterking wilt laten aanpakken? Dan kunt u de subsidie ook aanvragen.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase van de versterking
  • tijdelijke huisvesting
  • financiering van de afwerking en inrichting van een gebouw
  • het inschakelen van een onafhankelijke bouwadviseur​​

Op de pagina Mogelijkheden subsidie kunt u hier meer over lezen.

Aanvraagmoment | Aanvraag indienen

Eigenaren kunnen de subsidie op twee momenten aanvragen. De voorbereidingssubsidie en de subsidie voor een onafhankelijke bouwadviseur kunt u aanvragen, nadat u het beoordelingsrapport van NCG heeft ontvangen. Als u het versterkingsbesluit heeft gekregen, kunt u de uitvoeringssubsidie, de subsidie voor tijdelijke huisvesting en de subsidie voor de afwerking en inrichting van uw gebouw aanvragen. Lees op de pagina Subsidie aanvragen hoe u subsidie kunt aanvragen bij Nationaal Coördinator Groningen.

Meerdere gebouwen versterken

Bent u eigenaar van meerdere gebouwen? Dan kunt u de subsidie voor deze gebouwen in één keer aanvragen. U kunt er dan voor kiezen om het geld voor de versterking per adres samen te voegen. Daarmee kunnen bijvoorbeeld woningcorporaties, beleggers en zorgpartijen de versterking van hun gebouwen als project aanpakken.

Terugwerkende kracht

Bent u al gestart met het zelf laten versterken van uw gebouw? Heeft u op of na 1 januari 2020 al kosten gemaakt? Bijvoorbeeld voor de voorbereiding of uitvoering van de versterking of sloop-nieuwbouw. Ook dan heeft u recht op de subsidie. U moet de kosten kunnen bewijzen met rekeningen.

Vragen

Heeft u vragen over de subsidie of het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij NCG. U kunt uw vragen ook mailen naar info@nationaalcoordinatorgroningen.nl of ons bellen via telefoonnummer 088 041 44 77. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.


Laatste update: 03-03-2023