Subsidieregeling Versterken Gebouwen Groningen

Met de subsidieregeling ‘Versterking Gebouwen Groningen’ kunnen eigenaren budget ontvangen om zelfstandig hun gebouw te laten versterken. Zij worden dan opdrachtgever voor de hele versterkingsoperatie of een deel daarvan. Eigenaren vragen de subsidie aan bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Via de links hieronder krijgt u meer informatie over de regeling Versterken Gebouwen Groningen. Onder de links vindt u een korte toelichting. 

Voor wie is de regeling bedoeld?

Alle eigenaren die een versterkingsadvies van NCG hebben ontvangen, kunnen subsidie aanvragen. De regeling is bedoeld voor eigenaren die zelfstandig de versterkingsoperatie of een deel daarvan willen laten uitvoeren. 

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd?

Eigenaren kunnen subsidie aanvragen voor de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase van de versterking. Ook voor tijdelijke huisvesting en voor financiering van de afwerking en inrichting van een gebouw kan subsidie worden aangevraagd. Op de pagina Mogelijkheden subsidie kunt u hier meer over lezen.

Aanvraag indienen

De subsidie kan worden aangevraagd bij Nationaal Coördinator Groningen. Lees op de pagina Subsidie aanvragen hoe u subsidie kunt aanvragen.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling moet de eigenaar in het bezit zijn van een versterkingsadvies en zelfstandig een gebouw willen laten versterken. De versterking moet in het Gemeentelijk Programma passen. Lees hier alle voorwaarden. 

Vragen

Heeft u vragen over de subsidieregeling of het aanvragen van een subsidie? Deze kunt u ons per e-mail stellen via info@nationaalcoordinatorgroningen.nl of telefonisch via telefoonnummer 088 041 44 77  (bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur)