Eemsdelta: informatie voor eigenaren

In de gemeente Eemsdelta zijn 15.822 adressen opgenomen in de versterkingsoperatie. NCG werkt nauw samen met de gemeente Eemsdelta. 

Lokaal plan van aanpak en voortgang

De gemeente Eemsdelta maakt in overleg met NCG elk jaar een gemeentelijk programma (Lokaal Plan van Aanpak). Daarin staat met hoeveel en met welke adressen NCG dat jaar begint met het versterkingstraject. Wat de aardbevingssituatie is in Eemsdelta en hoe de gemeente de versterking van woningen en gebouwen aanpakt, leest u in het Plan van Aanpak. Ook vindt u informatie op de website van de gemeente Eemsdelta.

Voor een aantal adressen in de gemeente is het versterkingstraject al afgerond. Andere panden staan nog aan het begin van het traject. De voortgang van de versterking in uw gemeente vindt u via de pagina Resultaten (cijfers).

Waar kunt u terecht met vragen?

Heeft u vragen over het onderzoek of de versterking van uw woning? Of over de versterking in uw dorp of wijk? Dan bent u van harte welkom bij uw bewonersbegeleider of bij één van de volgende versterkingspunten van NCG.

Versterkingspunten

Hart van Opwierde

Bekijk de projectpagina voor meer informatie over de versterking van het project Hart van Opwierde.

Uitgelicht: de versterking van de Kustwegflats in Delfzijl

In november 2020 werd gestart met de versterking van de Naterij- en Oldiekflat in Delfzijl. Het werk werd in februari tijdelijk stilgelegd in verband met het coronavirus en in juni 2021 hervat. De werkzaamheden werden in november 2021 afgerond. In deze video vertellen projecteider Wil Rolink van NCG en Eric Schutte van bouwbedrijf Plegt-Vos over de werkzaamheden; bewoonster Hedy van Haagen vertelt hoe zij de periode heeft beleefd.

Uitgelicht: Tijdelijke huisvesting in Stedum

In Stedum staat sinds begin 2022 een wijkje net buiten het dorp dat inwoners tijdelijk huisvest terwijl hun huizen worden versterkt. Voor de keuze van de plek heeft stichting Dorpsbelangen meegepraat en samen met de bewoners is het plan voor deze wijk uitgewerkt.

Laatste update: 22-11-2022