Het Hogeland: informatie voor eigenaren

In de gemeente Het Hogeland zijn 2.683 adressen opgenomen in de versterkingsoperatie. NCG werkt nauw samen met de gemeente Het Hogeland. 

Lokaal plan van aanpak en voortgang

De gemeente Het Hogeland maakt in overleg met NCG elk jaar een gemeentelijk programma (Lokaal Plan van Aanpak). Daarin staat met hoeveel en met welke adressen NCG dat jaar begint met het versterkingstraject. Wat de aardbevingssituatie is in Het Hogeland en hoe de gemeente de versterking van woningen* aanpakt, leest u in het Plan van Aanpak voor de gemeente Het Hogeland. Hier vindt u ook meer informatie over de versterking. 

Voor een aantal adressen in de gemeente is het versterkingstraject al afgerond. Andere woningen staan nog aan het begin van het traject. De voortgang van de versterking in uw gemeente vindt u via de pagina Resultaten (cijfers).

Waar kunt u terecht met vragen?

Heeft u vragen over het onderzoek of de versterking van uw woning? Of over de versterking in uw dorp of wijk? Dan bent u van harte welkom bij uw bewonersbegeleider of bij het versterkingspunt van NCG in Uithuizen.

Versterkingspunt Het Hogeland

Adres Hoofdstraat Oost 24, 9981 AH Uithuizen (voormalig notariskantoor)
Open

Wij zijn van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt zonder afspraak bij ons terecht. Wilt u er zeker van zijn dat wij voor u beschikbaar zijn, maak dan een afspraak voorafgaand aan uw bezoek. Op vrijdag zijn wij alleen op afspraak geopend.

Iedere woensdag organiseren wij samen met IMG een spreekuur op het versterkingspunt. U kunt zonder afspraak bij ons binnenlopen tussen 15.00 en 19.00 uur. U kunt uw vragen stellen aan een bewonersbegeleider van NCG en zaakbegeleiders van IMG. 

Telefoon

088 - 041 44 77

Bereikbaar

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Ook kunt u ons een contactformulier sturen. 

Huisregels

Tijdens een gesprek gaan we uit van de huisregels van NCG.

Uitgelicht: Een tijdelijk zorgcomplex staat tijdens de versterking van het complex in Bedum om cliënten van zorginstelling 's Heeren Loo te huisvesten. De omvang van de versterking en de doelgroep is uniek. Het tijdelijke complex staat er van 2021 tot en met 2026.

Vergroot afbeelding
Versterkingspunt Het Hogeland

Is uw gebouw geen woning, maar bijvoorbeeld een bedrijfspand, school of zorggebouw? Dan kunt u overal waar woning staat gebouw lezen.

Laatste update: 30-05-2024