Beleidsregel vergoeding aardbevingsbestendige industrie

Sinds 1 januari 2021 kunnen chemiebedrijven in het aardbevingsgebied die werken met (grote hoeveelheden) gevaarlijke stoffen aanspraak maken op een vergoeding voor onderzoek naar en, indien nodig, het nemen van versterkingsmaatregelen van de industriële installaties. Dit kan op basis van de Beleidsregel vergoeding aardbevingsbestendige industrie Groningen van het ministerie van EZK. NCG voert deze regeling uit.

In deze beleidsregel staan de voorwaarden voor vergoeding voor het doen van onderzoek naar en, indien nodig, het nemen van versterkingsmaatregelen van de industriële installaties. Hieronder vindt u meer informatie over de beleidsregel, de basisvoorwaarden en het proces bij deelname. 

Vragen?

Heeft u vragen over de beleidsregel vergoeding aardbevingsbestendige industrie of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar industrie@nationaalcoordinatorgroningen.nl. Van maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ons dan bellen op 088 041 44 77.  

Meldingsformulier aardbevingsbestendige industrie

Meld u aan voor de regeling via onderstaand formulier. Deze aanmelding doet u vooraf. Met deze informatie kunnen wij u adviseren over uw plannen. Voor een vergoeding doet u achteraf een aanvraag op basis van de regeling.

U ontvangt na het aanmelden geen automatische bevestiging. Vergeet niet dat u na het invullen het formulier moet controleren voordat u het formulier kunt verzenden.

Algemene informatie
Vul hier de straatnaam in
Vul hier het huisnummer in
Contactgegevens
Aanspreekvorm(verplicht)
Op dit e-mailadres ontvangt u een ontvangstbevestiging.
U kunt hier aangeven wanneer wij u het beste telefonisch kunnen bereiken, mocht dit nodig zijn.
Fase aanmelding
Voor welke fase doet u deze melding?
Hiermee wordt gerefereerd naar de onderzoeks- en uitvoeringsfasen in de Handreiking LoC. Voor overige bedrijven op de risicokaart.nl is het niet van toepassing.
Geef indien mogelijk specifieker aan waar het om gaat zoals: gevaarlijke stoffen, in welke hoeveelheden en andere bijzonderheden.
Specifieke gegevens
Geef aan om welk installatie(type) of object (bijv. support of constructie/bouwwerk) het gaat.
Bijv. gemeente, provincie Groningen, Omgevingsdienst Groningen, I-SZW, SodM.
Onder welke wetgeving valt het bedrijf met de beoogde installatie/object? Bijv. Brzo, RIE-4, ARIE, Bevi, Risicokaart.nl.
QRA gemaakt
Voor bepaalde typen bedrijven bijv. Brzo, Bevi is een kwantitatieve risicoanalyse (QRA) verplicht voor omgevingsveiligheid.
Geef indien mogelijk het gewenste startmoment en de geschatte looptijd aan.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding te behandelen en daarover met u te communiceren. Na afronding van uw aanvraag worden de gegevens volgens de wettelijke termijn van de overheid bewaard.

Privacyverklaring(verplicht)

Laatste update: 16-11-2023