Erfgoedloket en erfgoedadviesteam

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft samen met provincie Groningen aan adviesorganisatie Libau gevraagd om een Erfgoedloket en Erfgoedadviesteam op te richten. Het loket is bedoeld als informatiepunt en steunpunt voor bewoners en eigenaren die in het ingewikkelde traject terechtkomen van schadeherstel en versterking van hun monumentale woning*.

Vergroot afbeelding Karakteristieke panden in Onderdendam
Beeld: ©Erfgoedloket Groningen

Erfgoedloket

Het Erfgoedloket is het informatiepunt en steunpunt voor bewoners en eigenaren die te maken hebben met schadeherstel of versterken van hun monumentale of karakteristieke woning. Bij het Erfgoedloket kunnen bewoners terecht met vragen over bijvoorbeeld regelgeving, procedures, duurzaamheid, herbestemming of financieringen.
Achter het Erfgoedloket staat een deskundig erfgoedadviesteam met specialisten om ingewikkelde vraagstukken te kunnen beantwoorden. Het erfgoedadviesteam ondersteunt daarnaast overheden met specifieke kennis en deskundigheid. Het Erfgoedloket is een initiatief van Nationaal Coördinator Groningen en provincie Groningen. Libau voert het Erfgoedloket uit.

Contact Erfgoedloket

U kunt het Erfgoedloket bereiken op het telefoonnummer 050 313 27 09 of via het e-mailadres info@erfgoedloketgroningen.nl. Meer informatie kunt u ook lezen in de folder van het Erfgoedloket.

* Is uw gebouw geen woning, maar bijvoorbeeld een bedrijfspand, school of zorggebouw? Dan kunt u overal waar woning staat gebouw lezen.

Laatste update: 05-01-2023