Bouwadviseur inschakelen

Bij het versterken of slopen en nieuw bouwen van uw woning* komt er veel op u af. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) wil u graag helpen. Daarom kunt u op kosten van NCG een onafhankelijke bouwadviseur inschakelen. Hoe u een bouwadviseur inschakelt, hangt af van uw situatie. Op deze pagina leest u hierover meer.

Versterken door NCG

Gaat NCG uw woning of gebouw versterken of slopen en nieuw bouwen? Dan leest u op de pagina Bouwadviseur: Versterken door NCG hoe u een bouwadviseur kunt inschakelen. Daar leest u ook wat de voorwaarden zijn en wat u kunt verwachten van de bouwadviseur. Wilt u een bouwadviseur inschakelen? Vul dan het aanvraagformulier op onze website in. NCG betaalt de bouwadviseur als hij klaar is met zijn werk.

Versterken in eigen beheer

Geeft u zelf opdracht aan een aannemer voor de versterking of sloop en nieuwbouw van uw woning? Bijvoorbeeld omdat u meedoet aan Eigenaar Kiest Bouwer of Eigen Initiatief. Lees dan op de pagina Bouwadviseur: Versterken in eigen beheer hoe u een bouwadviseur kunt inschakelen. Daar leest u ook wat de voorwaarden zijn en wat u kunt verwachten van de bouwadviseur. U kunt subsidie aanvragen om een bouwadviseur te betalen. Dit is de subsidie ​​​Versterking gebouwen Groningen. Met deze subsidie kunt u ook andere kosten betalen, zoals de (voorbereiding van de) versterking en een tijdelijke woning.

Laatste update: 24-01-2023