Onafhankelijk bouwadviseur

Bij het versterken of slopen en nieuw bouwen van uw woning of gebouw komt er veel op u af. Om u te helpen, kunt u op kosten van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een onafhankelijke bouwadviseur inschakelen. Hoe u dat doet, hangt af van u situatie. Op deze pagina leest u daarover meer.

Versterken door NCG

Gaat NCG uw woning of gebouw versterken of slopen en nieuw bouwen? Dan leest u op de pagina Bouwadviseur: Versterken door NCG hoe u een bouwadviseur kunt inschakelen. Daar leest u ook wat voor u de voorwaarden zijn en wat u kunt verwachten van de bouwadviseur. U kunt een bouwadviseur inschakelen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen. NCG betaalt de bouwadviseur als hij klaar is met zijn werk.

Versterken in eigen beheer

Bent u zelf de opdrachtgever van de aannemer voor de versterking of sloop en nieuwbouw van uw gebouw? Bijvoorbeeld omdat u meedoet aan Eigenaar Kiest Bouwer of Eigen Initiatief. Dan leest u op de pagina Bouwadviseur: Versterken in eigen beheer hoe u een bouwadviseur kunt inschakelen. Daar leest u ook wat voor u de voorwaarden zijn en wat u kunt verwachten van de bouwadviseur. U kunt subsidie aanvragen om  een bouwadviseur te betalen. Dit is de subsidie Versterking gebouwen Groningen. Met deze subsidie kunt u ook andere kosten betalen, zoals de (voorbereiding van de) versterking en tijdelijke huisvesting.

Laatste update: 22-11-2022