Tijdelijke huisvesting

Als bewoners tijdens de versterking of nieuwbouw van hun huis niet thuis kunnen wonen, biedt NCG tijdelijke huisvesting aan. Deze tijdelijke huisvesting is in de buurt van de eigen woning. Zo woont iedereen veilig tijdens de werkzaamheden aan de woning, zonder extra kosten. Woningeigenaren kunnen – tegen vergoeding – ook zelf tijdelijke huisvesting regelen. Ondernemers kunnen in sommige gevallen gebruik maken van tijdelijke huisvesting voor bedrijven.

Bewonersbegeleiders kijken samen met de bewoner welke oplossing het beste past bij de gezinssamenstelling en persoonlijke omstandigheden. Voor huurders die tijdelijk niet in hun huis kunnen wonen, zoekt NCG in overleg met de eigenaar van de woning naar een oplossing. Hoe lang iemand in een tijdelijke woning woont, hangt af van wat er moet gebeuren met de woning. Dit bespreekt een bewonersbegeleider voor een eventuele verhuizing met de bewoner.

Impressies tijdelijke woningen

Er zijn tijdelijke woningen voor verschillende gezinssamenstellingen:

Door op de links te klikken kunt u video's van de woningen bekijken. Daarnaast hebben we een (digitale) folder ontwikkeld. In deze folder staat informatie over alle woningen, inclusief foto's en plattegronden.

Vergoeding bij zelf tijdelijke huisvesting regelen

In overleg met NCG kunnen eigenaren in het versterkingstraject, die zelf ook bewoner van de betreffende woning zijn, zelf tijdelijke huisvesting regelen. Deze eigenaar-bewoner(s) kan hiervoor subsidie aanvragen. Meer hierover leest u op de pagina over zelf tijdelijke huisvesting regelen.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht: In Stedum staat sinds begin 2022 een wijkje net buiten het dorp dat inwoners tijdelijk huisvest terwijl hun huizen worden versterkt. Voor de keuze van de plek heeft stichting Dorpsbelangen meegepraat en samen met de bewoners is het plan voor deze wijk uitgewerkt.

Laatste update: 03-05-2022