NCG regelt tijdelijke huisvesting

Bewoners kunnen tijdens de versterking of nieuwbouw van hun woning niet altijd thuis blijven wonen. Woningeigenaren kunnen dan – tegen een vaste vergoeding – zelf tijdelijke huisvesting regelen. Ondernemers kunnen in sommige gevallen gebruikmaken van tijdelijke huisvesting voor bedrijven. Lukt het niet om zelf een tijdelijke woning te regelen? Dan biedt NCG tijdelijke huisvesting aan. Deze tijdelijke huisvesting is in de buurt van de eigen woning. Zo woont iedereen veilig tijdens de werkzaamheden aan de woning, zonder extra kosten.

Vergoeding bij zelf tijdelijke huisvesting regelen

In overleg met NCG kunnen eigenaren in het versterkingstraject, die zelf ook bewoner van de betreffende woning zijn, zelf tijdelijke huisvesting regelen. Deze eigenaar-bewoner(s) kan hiervoor een vaste vergoeding aanvragen. Meer hierover leest u op de pagina over zelf tijdelijke huisvesting regelen.

Als NCG tijdelijke huisvesting regelt

Regelt NCG de tijdelijkehuisvesting? Dan kijkt de bewonersbegeleider samen met de bewoner welke oplossing het beste past bij de gezinssamenstelling en de persoonlijke omstandigheden. Voor huurders die tijdelijk niet in hun huis kunnen wonen, zoekt NCG in overleg met de eigenaar van de woning naar een oplossing. Hoe lang iemand in een tijdelijke woning woont, hangt af van wat er moet gebeuren met de woning. Dit bespreekt een bewonersbegeleider voor een eventuele verhuizing met de bewoner.

Informatiebladen tijdelijke huisvesting

In de informatiebladen kunt u meer lezen over de verschillende woningtypes.

Impressies tijdelijke woningen

Naast de informatiebladen kunt u ook een impressie krijgen van de verschillende tijdelijke woningen van NCG. Door op de links hieronder te klikken kunt u video's van de woningen bekijken:

Veelgestelde vragen

Uitgelicht: In Stedum staat sinds begin 2022 een wijkje net buiten het dorp dat inwoners tijdelijk huisvest terwijl hun huizen worden versterkt. Voor de keuze van de plek heeft stichting Dorpsbelangen meegepraat en samen met de bewoners is het plan voor deze wijk uitgewerkt.

Laatste update: 08-03-2024